VluchtelingOnderDak

Inhoud: Kerstactie tijdens Corona, interviews, vacature, donaties welkom

Beste lezer,

Hele fijne kerstdagen toegewenst! Wij hopen dat u op een of andere manier in deze lockdown toch de verbinding voelt met uw naasten die kerst zulke warme dagen kan maken. Ook wensen wij net als iedereen dat het komend jaar minder zorgen zal baren, voor u, de kwetsbaren in de samenleving en voor alle mensen die zo hard werken om goed voor elkaar te zorgen.
In deze nieuwsbrief leest u hoe de Burgemeester van Rumund samen met VOD de cliënten toch in het zonnetje heeft weten te zetten. En ook 2 interviews met mensen die op de achtergrond het vangnet mee weven wat VOD biedt|: Jack Bogers en Laurens van der Zee.
img_20201218_104854536_hdr-1

Kerst in tijden van Corona

Voor onze cliënten organiseert VOD elk jaar een kerstevenement. Vele vrijwillige handen uit verschillende kringen bouwen mee aan dit feest, waarin een samenkomst met heerlijk eten en het uitdelen van de kerstpakketten de centrale acties zijn.

Vanwege de afgelopen week aangescherpte maatregelen kon dit evenement in deze vorm niet plaatsvinden. Toch wilden we een manier vinden om de pakketten uit te delen die de Christelijk Gereformeerde Kerk Bennekom dit jaar voor onze cliënten had samengesteld. Daarom waren we erg blij dat onze Burgemeester, die elk jaar samen met de wethouder alle mensen een hart onder de riem komt steken, ook dit jaar weer van de partij wilde zijn. En wel op de fiets!

Burg. van Rumund en een cliënt groeten elkaar vrolijk en Coronaproof. lees verder op onze website


Interview Jack Bogers- bestuurslid VOD

Interview Jack Bogers- bestuurslid VOD
Hoe lang ben je werkzaam voor stichting VOD? Wat doe je zoal in deze functie? Ik ben de secretaris van het bestuur. Dat houdt in dat ik natuurlijk deelneem aan de vergaderingen van het bestuur, meestal samen met de staf, dat ik de verslagen daarvan maak en dat ik een aantal contacten vanuit VOD met Wageningse organisaties (zoals de gemeente …

Meer lezen

Interview Buddy Laurens van der Zee

We hebben contact met Laurens van der Zee, die al 15 jaar buddy is van een cliënt, die om verschillende (o.a. administratieve) redenen pech had in de rechtsgang en al 18 jaar in Wageningen is. Iedereen die betrokken is bij deze cliënt acht het onmogelijk dat hij nog terug kan naar zijn geboorteland Ethiopie, waar hij inmiddels totaal ontheemd is …

Meer lezen
Interview Buddy Laurens van der Zee

Vacature

-Medewerker PR-

Vind jij het een mooie uitdaging om VOD meer op de kaart te krijgen in Wageningen en omgeving? Werk je graag samen met een team betrokken vrijwilligers om mensen in nood te helpen? Hou je ervan om een ideële organisatie te promoten en kan je verschillende manieren bedenken om dit te doen?

Wat we zoeken: We zoeken iemand die onze website bij wil houden en onze organisatie en de doelgroep een gezicht kan geven naar buiten via de sociale media, zoals onze Facebookpagina. Ook het uitbrengen van een (digitale) Nieuwsbrief, het organiseren van deelname aan publieksmanifestaties zoals Bevrijdingsdag, de Molenmarkt en opstellen van persberichten behoren tot het takenpakket.

Meer info en opgave: info@vodwageningen.nl t.a.v. Heeltsje Graansma.
VluchtelingOnderDak
Over Vluchteling Onder Dak

Stichting VOD is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met de opvang en begeleiding van mensen waarvoor het eerste verzoek tot asiel is afgewezen. Samen met de cliënt wordt gewerkt aan een toekomstperspectief. Onze inkomsten bestaan uit donaties en giften van particulieren, bijdragen van kerken en fondsen en een subsidie van de gemeente Wageningen voor de organisatiekosten.

Met uw hulp kunnen we ons sterk maken voor onze medemensen en uiting geven aan onze solidariteit. U kunt ons op verschillende manieren ondersteunen om ongedocumenteerde mensen te helpen:
Handje
Word vrijwilliger - We kunnen uw hulp als vrijwilliger goed gebruiken. Er zijn verschillende mogelijke taken waarmee u ons kunt helpen, kijk eens op onze website. Neem contact met ons op voor meer informatie. Mail: info@vodwageningen.nl, kom langs op Markt 17 in Wageningen of bel: 0317-450140.

Donatie
Doneer een bedrag - U kunt ons helpen ons werk te doen door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL 82 INGB 0007 5346 68 ten name van Fonds Vluchteling Onder Dak. Al met €10,- per maand helpt u ons verder! Vluchteling Onder Dak is een door de belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar.
Onderdak
Bied onderdak- Zou u eventueel bereid zijn een kamer in uw huis tegen een bescheiden vergoeding ter beschikking te stellen van een vluchteling? Neem dan contact met ons op.

Hartelijk dank voor uw bijdrage!