Stichting Vluchteling Onder Dak (VOD) is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met de opvang en begeleiding van mensen waarvoor het eerste verzoek tot asiel is afgewezen. Wij bieden hen praktische, emotionele en juridische hulp.

Cliënten & verblijfsvergunningen

Afgelopen jaar hebben we 43 mensen met juridische, financiële en sociaal maatschappelijke hulp bijgestaan. Daarvan waren er 5 kind. Een heel aantal mensen heeft een verblijfsvergunning gekregen: 8! Daarvan heeft de familie Pham met zoon Tri Pham de meest aandacht gekregen. We zijn blij dat ze in december ook hun woonruimte hebben gekregen van de gemeente.
Verder hebben oa twee mensen een verblijfsvergunning gekregen op grond van homoseksualiteit, één op grond van bekering. Mensen kwamen uit Nigeria, Iran, Kameroen, Burundi, Sri Lanka en Vietnam. We wensen hen allemaal heel veel goeds voor de toekomst!

---

Even voorstellen

Mijn naam is Frank Hagedoorn, 55 jaar oud en ik werk sinds begin oktober 2 dagen per week voor VOD als juridisch medewerker. Daarvoor heb ik werk gedaan voor Vluchtelingenwerk in de centrale opvang (de POL in Wageningen) en de decentrale opvang , dat wil zeggen de introductie en huisvesting van statushouders in Wageningen. Voor VOD lees ik de dossiers …

Meer lezen.

---
Nog 1 maal Tri

Nog 1 maal Tri

Honderden Wageningers kwamen maandagavond 9 januari 2017 naar Theater Junushoff om elkaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente een gelukkig 2017 toe te wensen. Maar er werd niet alleen vooruit gekeken, stadsdichter Martijn Adelmund en burgemeester Geert van Rumund blikten ook terug op 2016. Martijn zei in zijn gedicht: "Dit was het jaar waarin onschuld eindelijk beschermd kon worden waarin …

Meer lezen.

---

Kerstpakketten

In december hebben we traditiegetrouw weer een kerstpakkettenactie voor onze cliënten georganiseerd. Burgemeester van Rumund deelde samen met wethouder Lara de Brito de kerstpakketten uit. De PKN Wageningen overhandigde een kerstgift aan elke cliënt. En vrijwilligers hadden een heerlijke lunch klaargemaakt. Zo waren er in de donkere tijd voor kerst wat lichtpuntjes voor onze cliënten. Dank voor de giften, en dank voor de mensen die alles weer georganiseerd hebben!

---

Bestuursleden gezocht

Draagt u Vluchteling Onder Dak een warm hart toe? En heeft u wat tijd over? We zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden. Mensen met ervaring in fondswerving, een sterk netwerk in Wageningen of iets anders wat bijdraagt in bestuurswerk worden uitgenodigd om te solliciteren. Meer informatie via info@vodwageningen.nl

---
huis VOD

Word donateur!

Wij zijn hard opzoek naar donateurs! Om onze cliënten goed te kunnen ondersteunen is uw bijdrage onmisbaar. Doneren kan al vanaf 5 euro, op rekeningnummer NL 82 INGB 0007 5346 68 ten name van Fonds Vluchteling Onder Dak te Wageningen.

Meer lezen.