Header

Beste vrienden van VOD,

Het is inmiddels een maand geleden sinds onze vorige nieuwsbrief verstuurd is. De afgelopen maand zijn wij als vanouds druk in de weer geweest met uiteenlopende zaken.

Ondanks dat er een aantal verzoeken bij de rechtbank zijn afgewezen, zijn er ook een paar positieve ontwikkelingen:

Eén van onze cliënten zit inmiddels weer op het AZC omdat zijn herhaalde asielaanvraag in behandeling is genomen.

In de procedure van een andere cliënt heeft de rechtbank gezegd dat de IND zijn aanvraag om bij zijn Nederlandse partner en kinderen te mogen blijven, niet af had mogen wijzen zonder de belangen van de kinderen goed mee te wegen. We wachten op een nieuwe beslissing van de IND.

Tri wacht nog op de uitspraak van de Raad van State in het hoger beroep dat de IND heeft ingesteld, nadat de rechtbank een positieve uitspraak had gedaan. De uitspraak van de rechtbank was in de kerstvakantie. Tri en zijn ouders wachten nu al weer meer dan drie maanden op het vervolg. Inmiddels zijn er wel uitspraken van de Raad van State geweest in vergelijkbare zaken. Deze uitspraken zijn voor Tri niet veelbelovend. Wel hebben 10 kinderen naar aanleiding van deze uitspraken van de Raad van State alsnog een verblijfsvergunning gekregen van de nieuwe staatssecretaris. Helaas zat Tri daar niet bij. Defence for Children en de Kinderombudsman blijven net als wij vechten voor Tri. Klik hier voor meer informatie.

Volg de ontwikkelingen rond de procedure van Tri op zijn facebookpagina.

In de vorige Nieuwsbrief lanceerden wij onze campagne “Stel een kamer ter beschikking” om meer tijdelijke opvangplekken bij particulieren voor onze cliënten te werven. We hebben een paar positieve reacties ontvangen, maar zijn op zoek naar meer plekken. Heeft u een kamer over? Stel een kamer ter beschikking!

Afgelopen maand hebben we het buddy programma opgeschoond en er zijn op het moment weer een aantal fanatieke vrijwilligers aan het werk als buddy.

Tot slot zijn wij druk bezig met de voorbereidingen van de Doe-Markt. Vluchteling Onder Dak zal samen met Amnesty International Studentengroep Wageningen tijdens de Koningsdag een aantal activiteiten organiseren in de Junushoff. Bezoek de website van het evenement voor meer informatie.

Zeg het voort en komt allen!

Hartelijke groet,
Het VOD vrijwilligersteam

---

Wat kunt u doen?

Met uw hulp kunnen we ons sterk maken voor onze medemensen en uiting geven aan onze solidariteit. U kunt ons op verschillende manieren ondersteunen om afgewezen asielzoekers te helpen.

Doneer een bedrag (dit kan al vanaf 10 euro) - U kunt ons helpen ons werk te doen door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL 82 INGB 0007 5346 68 t.n.v. Fonds Vluchteling Onder Dak. Giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar. Lees meer op onze website:

Bied onderdak- Zou u eventueel bereid zijn een kamer in uw huis tegen een bescheiden vergoeding ter beschikking te stellen van een vluchteling? Vul dan het online inschrijfformulier in, of neem contact met ons op. 

Word vrijwilliger - We kunnen uw hulp als vrijwilliger goed gebruiken. Er zijn verschillende mogelijke taken waarmee u ons kunt helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.Mail: info@vodwageningen.nl, kom langs op Markt 17 in Wageningen of bel: 0317-450140.

Hartelijk dank voor uw bijdrage!