Kerst actie 2023

Kom in actie: boodschappen voor VOD

Vind je het leuk om mee te doen aan onze Kerst-actie door een paar extra boodschappen te doen? Hoe werkt het precies? Neem de volgende keer dat je naar de winkel gaat een extra boodschappentas mee en vul deze met spulletjes voor onze kerstpakketten. Denk bijv. aan (kerst)lekkers, koekjes, chocola, noten, dadels, zoutjes,  koffie, thee, rijst, couscous, zeep, tandenborstels, tandpasta en andere toiletartikelen. Of spullen zoals handdoeken, warme handschoenen, sokken en knutsel/tekenspullen voor de kinderen.

Je kunt de tas op donderdag 7 december tussen 9.00 en 12.00 afgeven op het kantoor van VOD (Markt 17, Wageningen). Komt dit moment niet goed uit? Mail dan even naar Marre – aandeslag@vodwageningen.nl – en dan spreken we iets anders af.

Meer over onze Kerst-actie:

Op vrijdag 22 december organiseert Stichting VOD weer een eindejaarsbijeenkomst voor haar cliënten in Wageningen en omgeving. Het gaat om mensen die vaak nog in afwachting zijn van de uitkomst van hun procedure, maar die geen opvang krijgen van de overheid. Zij staan letterlijk op straat zonder middelen van bestaan. VOD vangt deze mensen en kinderen op, zorgt dat ze onderdak en te eten hebben, biedt juridische ondersteuning en maatschappelijke begeleiding.

Dit jaar hebben meerdere mensen die wij ondersteunden eindelijk alsnog een verblijfsvergunning gekregen. Dit laat zien hoe belangrijk het werk van VOD is, en wat een levensgroot verschil het maakt voor deze mensen.

We begeleiden op dit moment ongeveer 25 personen, waarvan 9 kinderen. Om de kerst ook voor hen een bijzondere tijd te laten zijn,  willen wij hen tijdens de bijeenkomst verassen met een feestelijk kerstpakket. Maar dat kunnen we niet alleen.

U kunt ons helpen door een gift over te maken op rek/IBAN: NL82 INGB 0007 5346 68 ten name van Fonds Vluchteling Onder Dak of door op de online doneer-knop te klikken, aan de rechterkant van de pagina. Voor een alleenstaande willen we een pakket samenstellen ter waarde van 30 euro en voor gezinnen van 60 euro. Alle bijdragen zijn dus van harte welkom. VOD is een door de belastingdienst erkende algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar.

Vindt u het leuk om in plaats van financiële steun, liever een inzamelactie te houden van spullen die we voor de kerstpakketten nodig hebben? Dat is ook van harte welkom! Wat we graag in de pakketten willen stoppen staat hierboven al genoemd. Om onze cliënten een echt Kerstgevoel te kunnen geven, zoeken we nieuwe spullen – geen tweedehands. Het is belangrijk dat we de ingezamelde spullen uiterlijk 7 december binnen hebben, zodat we deze in de pakketten kunnen verwerken

Voor meer informatie of om aan te melden, kunt u contact opnemen met Marre Adu-Ampong via aandeslag@vodwageningen.nl of 06-41676935. Hopelijk tot snel!