Juridische ondersteuning

De juridische ondersteuning van Vluchteling Onder Dak bestaat vooral uit het onderzoeken van juridische mogelijkheden voor rechtmatig verblijf en het ondersteunen bij de realisatie daarvan. Dit doen we in samenwerking met advocaten die de uiteindelijke verblijfsprocedures uitvoeren. Bovendien proberen we zo goed mogelijk samen te werken met de mensen die wij ondersteunen. We willen graag zoveel mogelijk naast onze cliënten staan en stellen hun belang voorop.

Naast de intensieve juridische begeleiding, bieden we veel clienten ook meer praktische ondersteuning. Denk hierbij aan het aanvragen van een voedselpakket of het regelen van toegang tot onderwijs voor een minderjarig kind, het vinden van een nieuwe advocaat of het indienen van een reeds voorbereide aanvraag bij de IND.

In principe kunnen wij alleen mensen helpen die een binding hebben met Wageningen of de nabije omgeving. Als je in een andere regio verblijft, is het handiger om daar advies te vragen. Kijk welke andere organisaties in het land actief zijn op de website van het Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt LOS: http://www.stichtinglos.nl/content/organisaties.