Word donateur

Voor haar inkomsten is Stichting Vluchteling Onder Dak afhankelijk van donaties, giften, bijdragen van kerken en fondsen en subsidies.

Alle donaties en giften aan Vluchteling Onder Dak worden gebruikt om direct hulp te bieden aan onze cliënten. Zoals bijvoorbeeld het financieren van een juridische procedure om alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Of om huisvesting voor de cliënten te betalen. Ook helpen we onze cliënten met leefgeld om boodschappen te kunnen doen en met reisgeld om bijvoorbeeld naar de advocaat of IND te reizen.

Wil je Vluchteling Onder Dak helpen door donateur te worden? Dat is fantastisch! Je kunt zelf kiezen hoe je dit het liefst doet. Je kunt eenmalig, direct en gemakkelijk via iDeal een bedrag overmaken. Maar met een maandelijkse donatie zorg je ervoor dat we stelselmatig extra hulp kunnen bieden aan ongedocumenteerden. Je kunt via je eigen bank regelen dat maandelijks een vast bedrag wordt overgemaakt.

Doneren kan via de iDeal knop of door over te maken op rekeningnummer NL 82 INGB 0007 5346 68 ten name van Fonds Vluchteling Onder Dak te Wageningen.

Wist je trouwens dat je jouw gift mag aftrekken van de belasting? VOD is namelijk erkend als ANBI (algemeen nut beogende instelling). Donateurs aan een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Hier lees je er meer over.

Heel erg bedankt namens de ongedocumenteerde mensen in Wageningen en omstreken!

Met jouw donatie kunnen wij bijvoorbeeld:

  • De huur van een kamer of woning voor een vluchteling betalen
  • Het leefgeld van een vluchteling betalen
  • Vervoerskosten naar advocaat, IND of andere instanties bekostigen