Kerst actie 2021

** For English please click this link ** 

Kom in actie: boodschappen voor VOD

Vind je het leuk om mee te doen aan onze Kerst-actie door een paar extra boodschappen te doen? Hoe werkt het precies? Neem de volgende keer dat je naar de winkel gaat een extra boodschappentas mee en vul deze met spulletjes voor onze kerstpakketten. Denk bijv. aan rijst, couscous, bonen (in blik of gedroogd), noten, dadels, vis in blik, kokosmelk, kerstlekkers/ koekjes, chocola, koffie, thee, suiker, zeep, tandenborstels, tandpasta, etc. Of spullen zoals handdoeken, warme handschoenen, sjaals, sokken en speelgoed of knutsel/tekenspullen voor de kinderen.

Je kunt de tas op maandag 6 december tussen 9.00 en 12.00 afgeven op het kantoor van VOD (Markt 17, Wageningen). Komt dit moment niet goed uit? Mail dan even naar Marre – aandeslag@vodwageningen.nl – en dan spreken we iets anders af.

Meer over onze Kerst-actie:

Stichting VOD organiseert dit jaar op 17 december weer een kerstbijeenkomst voor haar cliënten in Wageningen en omgeving. Het gaat om mensen die vaak nog in afwachting zijn van de uitkomst van hun procedure, maar die geen opvang krijgen van de overheid. Zij staan letterlijk op straat zonder middelen van bestaan. VOD vangt deze mensen en kinderen op, zorgt dat ze onderdak en te eten hebben, biedt juridische ondersteuning en maatschappelijke begeleiding.

Om de kerst ook voor onze cliënten een lichtpuntje te laten zijn, willen wij ze voorzien van een extra pakket met eerste levensbehoeften. We begeleiden zowel alleenstaanden als gezinnen. In totaal gaat het op dit moment om 35 personen, waarvan 18 kinderen.

U kunt ons helpen door een gift over te maken op rek/IBAN: NL82 INGB 0007 5346 68 ten name van Fonds Vluchteling Onder Dak of door op de online doneer-knop te klikken, aan de rechterkant van de pagina. Voor een alleenstaande willen we een pakket samenstellen ter waarde van 20 euro en voor gezinnen van 50 euro. Alle bijdragen zijn dus van harte welkom. VOD is een door de belastingdienst erkende algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar.

Vind je het leuk om in plaats van financiële steun, liever een inzamelactie te houden van spullen en waren die we voor de kerstpakketten nodig hebben? Dat is ook van harte welkom! Wat we graag in de pakketten willen stoppen: rijst, suiker, koffie, thee, kruiden, zeep, (kerst)lekkers, chocolade, shampoo, handdoeken, sjaals, handschoenen, sokken, speelgoed of teken/knutsel-spullen voor de kinderen. Om onze cliënten een echt Kerstgevoel te kunnen geven, zoeken we nieuwe spullen – liever geen tweedehands, tenzij het écht als nieuw en van cadeau-kwaliteit is. Het is belangrijk dat we de ingezamelde spullen vóór 7 december binnen hebben, zodat we deze in de pakketten kunnen verwerken.

Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ons te helpen met de organisatie van de kerstbijeenkomst. Die bijvoorbeeld boodschappen willen doen, samen met de vluchtelingen willen koken, als gastvrouw/heer tijdens de bijeenkomst willen optreden, etc. Maar ook mensen die van te voren de spullen voor de kerstpakketten willen verzamelen, inkopen en de pakketten samenstellen.

Natuurlijk gaat de bijeenkomst alleen door wanneer dit kan met de op dat moment geldende corona-maatregelen. Lukt het samenkomen niet dan zorgen we in ieder geval dat de kerstpakketten op hun bestemming terecht komen!

Voor meer informatie of om aan te melden, kunt u contact opnemen met Marre Adu-Ampong via aandeslag@vodwageningen.nl of 06-41676935. Hopelijk tot snel!