26 september – muzikale theatervoorstelling ‘Ochtendzee’

Op zaterdag 26 september vindt de muzikale theatervoorstelling ‘ Ochtendzee’ plaats in de Junushoff. In deze voorstelling staat het onderwerp ‘immigratie’ centraal. Wilt u een mooie voorstelling zien, over een zeer actueel onderwerp? Klik hier voor meer informatie en kaartjes! De recette van de voorstelling zal naar Vluchteling Onder Dak gaan, dus u steunt er gelijk een goed doel mee! OchtendzeeFoto: Cigdem Yuksel

——–

Merals Harem – Ochtendzee

Actrice en zangeres Meral Polat, muzikale duizendpoot Beppe Costa en de mannen van meer dan duizend nachten bundelen hun krachten in de muziektheatervoorstelling ‘Ochtendzee’. In de muziek van Merals Harem weerklinkt de echo van beschavingen rondom de Middellandse Zee. Al duizenden jaren worden er verhalen verteld over migranten die het water overstaken, over avonturiers en botsingen tussen culturen. Verslagen die je terugvindt in epische en poëtische werken uit de Griekse, Romeinse en Arabische literatuur; denk aan de ‘Odyssee’ van Homerus` ‘Branden’ van Wajdi Mouawad, de gedichten Tahar Ben Jelloun of ‘Mare al Mattino’ van Margaret Mazzantini.

Immigratie is de afgelopen decennia aanleiding tot verwoede maatschappelijk debatten. In het nieuws domineren de berichten over bootvluchtelingen, mensenhandel, integratieproblemen en asielbeleid.
Dromen van een beter leven voor jezelf, voor je kinderen, de reis naar het nieuwe land die je blijvend zal tekenen. Hoe je een thuis zal moeten bevechten en je zelf moet besluiten welke culturele waarden je handhaaft en welke je loslaat. Hoe je een leven kunt opbouwen. Hoe de herinnering een motor is voor je leven, terwijl je bouwt aan een bestaan in een nieuw land.

‘Ochtendzee’ wordt een persoonlijk muzikaal verhaal over dromen van een beter leven, over verscheurd zijn tussen twee culturen, over heimwee en bouwen aan een nieuw bestaan. Een uitgangspunt dat verbonden is met de persoonlijke geschiedenis van de twee vocalisten: Beppe Costa kwam midden jaren tachtig vanuit Italië naar Nederland. Meral Polat is een Nederlandse met Koerdisch-Turkse wortels.

van en met: Meral Polat, Beppe Costa, Reint van den Brink, Remco Sietsema, Peter Sambros en Ian Rijksen ∙ regie: Eva Bauknecht

kaartjes, en overige informatie via de website van de Junushoff: klik hier!

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.