Actie Tandzorg voor Iedereen!

Doe mee aan onze Actie Tandzorg voor Iedereen!

Veel mensen die bij ons onder begeleiding zijn hebben problemen met hun gebit. In de AZCs waar zij verbleven wordt nauwelijks tandzorg gegeven (maar een paracetamol) en ook in de jaren daarvoor is er vaak geen toegang tot een tandarts geweest. Dat heeft grote gevolgen. Zo mist een jongeman een flink aantal kiezen (deze zijn er op het AZC uitgetrokken) waardoor hij veel voedsel niet kan eten en zijn spraak wordt beïnvloed. Ook andere cliënten hebben vaak tandbederf tot ver in de zenuw en ontstoken tandvlees, waardoor dure ingrepen nodig zijn.

Vluchteling Onder Dak kan niet om deze ingrepen heen. Mensen hebben soms erge pijn, het wordt van kwaad tot erger en ontstekingen in de mond kunnen ook tot andere ziektes leiden, zoals hart- en vaatziekten. Bovendien schamen mensen zich en raken zij hun glimlach kwijt.

Om iedereen de zorg te kunnen geven die nodig is, starten we de actie Tandzorg voor Iedereen! Wilt u een bijdrage doen?

U kunt ons helpen door een gift over te maken op rek/IBAN: NL82 INGB 0007 5346 68 ten name van Fonds Vluchteling Onder Dak of door op de online doneer-knop te klikken, aan de rechterkant van de pagina.

Bent of kent u misschien een tandarts in Wageningen of in de regio, die voor een gereduceerd tarief kan helpen. Dan horen we dat heel graag! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marre de Vetten via aandeslag@vodwageningen.nl of 06-41676935.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.