Nieuw gezicht + bedankt!

Na 1,5 jaar voor Vluchteling Onder Dak gewerkt te hebben als Sociaal Maatschappelijk Coördinator geeft Wilma Smilde per 1 maart het stokje door aan Heeltsje Graansma.

Wilma wil graag iedereen bedanken die VOD een warm hart toedraagt en dat in de praktijk laat zien. “Ik vind het mooi om te zien hoe Wageningen een plek is waar ongedocumenteerde vluchtelingen zich thuis kunnen voelen.” Dit komt aan de ene kant door alle praktische hulp die er is door de voedselbank, kerken, kledingbank, Emmaus, Solidez, de BBLTHK, Markt 17, Stichting Durf, en door alle medische voorzieningen. Aan de andere kant alle mensen die tijd en aandacht geven aan onze cliënten. Bedankt!”

Hoogtepunten van afgelopen tijd waren de verschillende avonden georganiseerd om meer bekendheid aan ongedocumenteerden te geven, waar we samenwerkten met Vluchtelingenwerk, Amnesty Studenten, Welkom in Wageningen, Otherwise en Irbid. Mooie momenten waren wanneer cliënten van VOD een verblijfsvergunning kregen. En wanneer cliënten, in deze ingewikkelde periode van hun leven toch de kans de kregen om zich te ontwikkelen.

Nu komt er een einde aan mijn werk bij VOD, ik ga verder als project coördinator bij Stichting Present. Ik hoop van harte dat de positieve samenwerking die ik altijd met jullie gehad heb blijft als Heeltsje mijn taken overneemt!

Hallo, ik ben Heeltsje en neem per 1 maart Wilma’s functie over. Ik heb samen met mijn partner Erik Groen een dochter van 12 en zoontje van 9. Ik woon sinds 2011 in Wageningen en sinds 3 jaar in ecodorp Ppauw (oude ziekenhuis terrein op de berg). Naast mijn interesse voor ecologisch leven, permacultuur en buurtprojecten ben ik begaan met de kwetsbaren in de samenleving. Ik ben dan ook blij dat ik dit werk kan gaan doen. Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten en de samenwerking, en te horen over jullie ervaringen in dit werk. Ik ben sowieso elke woensdag op kantoor.

Groeten en tot ziens!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.