Vluchtelingen opvangen: heel normaal!

Er gaat geen week voorbij of het onderwerp vluchtelingen en opvang komt weer in het nieuws. Soms lijkt het erop dat het Nederland, een van de rijkste landen ter wereld, niet meer in staat is om vluchtelingen op een fatsoenlijke manier op te vangen. Tot in de Tweede Kamer roeren de bezwaarmakers zich luidkeels. Daarbij wordt het vluchtelingenvraagstuk elke keer weer als een probleem gezien. Maar hoe groot is dit probleem nu echt? En wat zou er gebeuren als we de komst van deze mensen als een kans zouden zien?

Drie Wageningse organisaties, die vluchtelingen opvangen en ondersteunen, organiseren over dit onderwerp een discussie-avond in de BBLKTHK op dinsdag 20 juni om 19.30 uur.

De avond wordt ingeleid door Carolus Grütters, werkzaam op het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit. Daarna gaan de aanwezigen de verschillende vragen rondom een humane opvang van vluchtelingen onderzoeken en bespreken. Er wordt gekeken naar wat we in Wageningen kunnen bijdragen aan een positief klimaat voor mensen die hun toevlucht hier zoeken.

Twee Wageningers met vluchtelingenachtegrond vertellen over hun ervaringen. Hun eigen vlucht en eenmaal hier aangekomen door welk woud van procedures zij heen moesten om hier een bestaan op te bouwen. En hoe zij het huidige debat en de ontvangst in Nederland en in Wageningen ervaren.

Met deze avond hopen Vluchteling Onder Dak, VluchtelingenWerk Wageningen en Welkom in Wageningen een bijdrage te leveren aan een groter draagvlak voor humane en goede opvang van vluchtelingen en aan een verbetering van de ondersteuning van vluchtelingen in Wageningen. U bent van harte uitgenodigd om te avond bij te wonen, inloop start om 19.00. Aanmelden is niet nodig.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.