Kerstpakketten actie 2021

Om de kerst ook voor onze cliënten een lichtpuntje te laten zijn, organiseren we voor hen op 17 december een kerstbijeenkomst in Wageningen. We willen alle vluchtelingen voorzien van een kerstpakket met eerste levensbehoeften en een paar kleine kerst-cadeautjes. We begeleiden zowel alleenstaanden als gezinnen. In totaal gaat het op dit moment om 35 personen, waarvan 18 kinderen.

U kunt ons helpen door een gift over te maken op rek/IBAN: NL82 INGB 0007 5346 68 ten name van Fonds Vluchteling Onder Dak. Voor een alleenstaande willen we een pakket samenstellen ter waarde van 20 euro en voor gezinnen van 50 euro. Alle bijdragen zijn dus van harte welkom. VOD is een door de belastingdienst erkende algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar.

Vind je het leuk om in plaats van financiële steun, liever een inzamelactie te houden van spullen en waren die we voor de kerstpakketten nodig hebben? Dat is ook van harte welkom! Wat we graag in de pakketten willen stoppen: rijst, suiker, koffie, thee, kruiden, zeep, (kerst)lekkers, chocolade, shampoo, handdoeken, sjaals, handschoenen, sokken, speelgoed of teken/knutsel-spullen voor de kinderen. Om onze cliënten een echt Kerstgevoel te kunnen geven, zoeken we nieuwe spullen – liever geen tweedehands, tenzij het écht als nieuw en van cadeau-kwaliteit is. Het is belangrijk dat we de ingezamelde spullen vóór 7 december binnen hebben, zodat we deze in de pakketten kunnen verwerken.

Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ons te helpen met de organisatie van de kerstbijeenkomst. Die bijvoorbeeld boodschappen willen doen, samen met de vluchtelingen willen koken, als gastvrouw/heer tijdens de bijeenkomst willen optreden, etc. Maar ook mensen die van te voren de spullen voor de kerstpakketten willen verzamelen, inkopen en de pakketten samenstellen.

Natuurlijk gaat de bijeenkomst alleen door wanneer dit kan met de op dat moment geldende corona-maatregelen. Lukt het samenkomen niet dan zorgen we in ieder geval dat de kerstpakketten op hun bestemming terecht komen!

Voor meer informatie of om aan te melden, kunt u contact opnemen met Marre Adu-Ampong via aandeslag@vodwageningen.nl of 06-41676935. Hopelijk tot snel!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.