Teken de petitie voor een eerlijk Kinderpardon!

Poster-Kinderpardon-600x848

Afgelopen maandag, 5 mei, is de campagne ‘Eerlijk Kinderpardon’ van start gegaan. Deze campagne is opgezet voor gewortelde kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn en geen verblijfsvergunning krijgen met het Kinderpardon. Defence for Children heeft het initiatief voor de campagne genomen. Meerdere organisaties, waaronder Vluchtelingenwerk en Vluchteling onder Dak, en gemeenten, zoals Wageningen, hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Op de website www.eerlijkkinderpardon.nu vind u meer informatie en kunt u helpen door de petitie te ondertekenen voor de gewortelde kinderen.
Eén van die kinderen is Tri (11). Hij woont samen met zijn ouders in Wageningen.

Er was hoop dat Tri (en zijn ouders) een verblijfsvergunning op grond van het Kinderpardon zou(den) krijgen. Dit is echter afgewezen, omdat het gezin meer dan drie maanden uit het zicht van de Rijksoverheid is geweest. Maar Tri, die al zijn hele leven in Nederland woont, zat al die tijd op school en was dus bekend bij de gemeente. Zoals Tri zijn er dus ongeveer 300 kinderen in Nederland, die al jaren in Nederland wonen, maar die geen verblijfsvergunning krijgen. De reden is dat ze, net als Tri en zijn ouders, uit het zicht van de Rijksoverheid zijn geweest. Meestal doordat ze door diezelfde Rijksoverheid uit een AZC op straat zijn gezet in de tijd dat er nog geen gezinsopvanglocaties waren.

Niet alleen door de campagne ‘Eerlijk Kinderpardon’ wordt er aandacht besteedt
aan Tri, en de andere kinderen, maar ook via de (social) media. Er is onder andere een Facebook pagina opgericht door de Steungroep voor Tri, ‘Tri Moet Blijven’: https://www.facebook.com/trimoetblijven?fref=ts. Hier vindt u ook foto’s van het Bevrijdingsfestival waar Defence for Children en de Steungroep samen stonden met de petitie. Er zijn die dag ruim 1000 handtekeningen binnen gekomen!
Daarnaast stond Tri afgelopen maand twee keer in De Gelderlander en woensdag 7 mei stond hij in Stad Wageningen. (klik op de foto’s voor een vergroting).

 

Kind van ouders die niet meer dromen Laatste hoop voor Tri Tri-Pham-Stad-Wageningen-7-mei-600x875

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.