VACATURE buddy m/v

Ten behoeve van de directe hulpverlening zijn wij op zoek naar meerdere:

Vrijwillige vluchtelingen-buddy’s m/v

We zoeken vrijwilligers die een vertrouwensrelatie willen opbouwen met één of twee cliënten. Als buddy bezoek jij de cliënt één keer in de twee weken en kijkt dan samen met de cliënt wat jij kan doen om hem of haar te begeleiden. Je kunt samen gaan wandelen, de post doornemen, winkelen, een hobby uitoefenen, of je gaat samen naar de huisarts of een instantie. Je helpt de cliënt beter zijn/haar weg te vinden in de maatschappij, doorbreekt het sociale isolement en stimuleert zoveel mogelijk de participatie aan de maatschappij. Ook bespreek je zaken waar de cliënt op dat moment mee zit. Zulke gesprekken kunnen gaan over inkomen, huisvesting, gezondheid, onderwijs, opvoeding, zinvolle dagbesteding, opdoen van contacten, etc. Jij helpt en ondersteunt hen daarbij, zonder daarbij de regie over te nemen.

Zet jij je graag in voor anderen en beschik je over een beetje lef en creativiteit om ook buiten de bestaande paden te denken en te handelen, dan komen we graag in contact met jou. We gaan er van uit dat je minstens twee dagdelen per maand beschikbaar bent.

Taken:
– Twee keer per maand heb je gedurende een dagdeel contact met jouw cliënt.
– Je stimuleert je cliënt bij het nemen van initiatieven voor het oplossen van zijn/haar problemen met betrekking tot inkomen, huisvesting, scholing, gezondheid, dagbesteding etc., het opbouwen van een vertrouwensrelatie, algemene begeleiding en ondersteuning.
– Aan de  buddy-coördinator geef je zo nodig informatie door met betrekking tot behoeften van je cliënt waar VOD bij kan helpen of bemiddelen.
– Je schrijft een kort verslag over elk contact, eventuele problemen waar VOD bij zou kunnen helpen of bemiddelen, en over gemaakte afspraken met de cliënt en/of coördinator.
– Je neemt één avond per kwartaal deel aan een buddy-avond waar je ervaringen uitwisselt, vragen kunt stellen en nuttige informatie ontvangt.

Benodigde kennis en vaardigheden:
– goede contactuele en sociale vaardigheden;
– affiniteit met vluchtelingen en asielzoekers;
– in staat om voldoende professionele distantie te houden ten opzichte van de hulpvragers;
– in staat zelfstandig te werken;
– een vlotte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– een dienstverlenende en flexibele instelling.

Positie binnen de organisatie en verantwoordelijkheden:
De vluchtelingen-buddy wordt aangestuurd en begeleid door een vaste werkbegeleider die contact onderhoudt met de medewerker en waarop de medewerker bij vragen of in probleemsituaties kan terugvallen. Je meldt bijzonderheden over het contact met de cliënt bij de werkbegeleider en er vindt overleg plaats over mogelijke oplossingen voor problemen.

Heb je belangstelling?
Stuur dan een email naar info@vodwagenignen.nl t.n.v. Ewout Openneer

 

Dit bericht is geplaatst in Vacatures Vrijwilligers. Bookmark de permalink.