Word buddy bij VOD

In het kader van ons nieuwe buddy programma zijn wij zijn enorm blij dat wij reeds vier buddy’s hebben gevonden. Deze buddy’s hebben ieder een cliënt van Vluchteling Onder Dak onder hun hoede. Zij spreken één a twee keer per maand ergens af met hun cliënt om samen iets te ondernemen. Dat kan een wandeling in het bos of over de markt zijn, samen sporten, een bezoek brengen aan de bibliotheek of een museum of een fiets repareren. Soms is het ook nodig dat zij de cliënt begeleiden bij een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis of een officiële instantie. De buddy overlegt samen met de cliënt wat ze gaan doen. Door regelmatig onderhouden van het contact bouwen zij een vertrouwensrelatie op zodat cliënten makkelijker over hun persoonlijke behoeften vertellen. Hierdoor blijft VOD beter op de hoogte van wat er zoal speelt en kunnen wij vaker de helpende hand bieden.

Onze eerste buddy’s zijn ware pioniers, want in de praktijk bleek dat er zich allerlei onverwachte situaties voor doen. Dat was reden genoeg om Robert te Pas te vragen om onze buddy’s te trainen. Hij is een ervaren trainer die ook de maatjes van Humanitas traint.
Dit bleek een goede zet want het werd een bijzonder waardevolle avond vol praktische voorbeelden en handige tips.

Al snel werd duidelijk wat de rol van buddy wel en niet inhoudt, waar je grenzen legt, hoe je met lastige situaties en vertrouwelijkheid omgaat en waar je betrokkenheid als vrijwilliger begint en eindigt.
Onze buddy’s zijn nu beter voorbereid op wat ze kunnen verwachten en hoe ze met verschillende situaties om kunnen gaan.
Bovendien zijn wij als organisatie nu beter in staat nieuwe buddy’s goede voorlichting te geven over hun functie, wat wij van hen verwachten en wat zij zelf kunnen verwachten. Bovendien kunnen wij onze cliënten nu ook beter voorlichten over wat ze wel en niet van hun buddy kunnen verwachten.

Als het je leuk lijkt mee te doen met ons buddy programma kijk dan ‘ns naar onze functiebeschrijving en neem contact met ons op voor een gesprek.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Vacatures Vrijwilligers. Bookmark de permalink.