Kerst in tijden van Corona

Voor onze cliënten organiseert VOD elk jaar een kerstevenement. Vele vrijwillige handen uit verschillende kringen bouwen mee aan dit feest, waarin een samenkomst met heerlijk eten en het uitdelen van de kerstpakketten de centrale acties zijn.

Vanwege de afgelopen week aangescherpte maatregelen kon dit evenement in deze vorm niet plaatsvinden. Toch wilden we een manier vinden om de pakketten uit te delen die de Christelijk Gereformeerde Kerk Bennekom dit jaar voor onze cliënten had samengesteld. Daarom waren we erg blij dat onze Burgemeester, die elk jaar samen met de wethouder alle mensen een hart onder de riem komt steken, ook dit jaar weer van de partij wilde zijn. En wel op de fiets!

Burg. van Rumund en een client groeten elkaar vrolijk en Coronaproof.

Samen met 1 medewerker van VOD (meer is immers niet toegestaan buiten) die de hele bubs kerstpakketten met een bakfiets meenam (zij is uiterst bedreven hierin, moeder van 3 jonge kinderen) zijn 5 adressen bezocht alwaar de cliënten bij de deur het kerstpakket en de vriendelijke woorden van Burgemeester van Rumund in ontvangst namen. Een huisbezoek van de Burgemeester overkomt niet velen en zo blijkt maar weer dat vanuit de gemeente Wageningen de boodschap blijft: jullie horen erbij!

Ook wethouder Leo Bosland was graag mee gegaan, maar hij moest quarantaine houden. Vandaar dat de andere cliënten door andere vrijwilligers van VOD zijn bezocht alwaar er ook een moment van aandacht is gecreëerd. Al met al een geslaagde kerstactie, we hopen dat de cliënten zich hopelijk een tijdje kunnen warmen aan de herinnering.

Als laatst een woord van dank aan alle buddy’s en betrokkenen die onze mensen in deze tijd waarin eenzaamheid op de loer ligt een warm hart toedragen, gezelschap en aandacht bieden en hen bijstaan. Laten we goed blijven zorgen voor elkaar!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.